Венцислав, вдясно на снимката, остава в арестаВъззивната апелативна инстанция уважи

...
Венцислав, вдясно на снимката, остава в арестаВъззивната апелативна инстанция уважи
Коментари Харесай

Венцислав, обвинен в жестокото убийство на приятеля си Явор, остава зад решетките

Венцислав, вдясно на фотографията, остава в ареста
Въззивната апелативна инстанция почете митинга на прокуратурата, която оспори определянето на втората по тежест процесуална мярка за насила.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че на 14 февруари 2018 жител е подал сигнал за открит мъж в безпомощно положение пред блок 404 на варненския квартал " Владислав Варненчик “. На път за болничното заведение 34-годишният Явор умрял. Няколко дни по-късно като обвинен за убийството е бил притеглен Венцислав А. След излизане на резултатите от съдебномедицинската експертиза, първичното обвиняване, с което Венцислав е бил притеглен като обвинен, е било преквалифицирано от прокуратурата в съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за убития метод.

Варненският апелативен съд през днешния ден откри, че погрешно и голословно първата правосъдна инстанция е определила по-лека мярка за неотклонение. Съдът смята, че и към сегашния миг, 8 месеца след незаконното действие по никакъв метод не е разколебано обоснованото съмнение, че обвиненият е съпричастен към закононарушението. За съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод, законът планува сурово наказване – от 15 до 20 години " отнемане от независимост “, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Защитата твърди, че към този момент 6-ти месец с Венцислав не се водят никакви процесуално следствени дейности. Обвинението обаче напомни, че са били осъществени голям брой експертизи, разпитани са били доста очевидци, а заключението на предоставената втора ДНК експертиза е било направено след съвещанието на първоинстанционния съд.

За повторно апелативната инстанция стигна до извода, че няма заплаха Венцислав да се укрие от наказателно гонене, само че безусловно действителна е заплахата той да се опита да извърши закононарушение и да окаже влияние върху очевидци на досъдебното произвеждане. Въззивният съд през днешния ден одобри от прокуратурата две информации за осъществени свиждания на обвинения със очевидци по делото. Въпреки, че са били разпитани пред арбитър, тези очевидци са били придружавани в следствения арест от лица от престъпния контингент, за които прокуратурата има данни, че са били осъждани за нанасяне на телесни повреди и безчинство. В кориците на делото има гласни свидетелства по тази причина, че различен очевидец е бил запрашван по телефона, с цел да дава показания, които да оневинят обвинения.

Апелативен съд – Варна анулира като погрешно и голословно определение на Окръжен съд – Варна за изменение в по-лека на мярката за неотклонение на Венцислав А., разследван за умишленото ликвидиране на приятеля си от детинство Явор, и удостовери първичния арест на обвинения. Това определение е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР