Венцислав Сивов, председател на комисията по транспорт към Общинския съвет

...
Венцислав Сивов, председател на комисията по транспорт към Общинския съвет
Коментари Харесай

Председателят на ПК Транспорт във Варна: Може да се вдигне цената за паркиране в Синя зона, но в никакъв случай билетът за автобус!

Венцислав Сивов, ръководител на комисията по превоз към Общинския съвет във Варна, излезе с коментар по отношение на тиражираната в медийното пространство версия, че може да скочи цената на билета за градския превоз заради високите разноски за електрическа енергия и горива. 

Varna24.bg разгласява коментара, възложен за медията ни, без редакторска интервенция:

" През последната година цената на електрическата енергия се увеличи, а градски превоз Варна заплаща в пъти повече средства. Държавата би трябвало да направи по- явен механизъм за субсидиране на общините и оправянето на този проблем.

Всички приказват за нарастване на цената на транспортните документи, само че през 2021 година ние от Вътрешна македонска революционна организация не позволихме това да се случи и информация, която се появи в медиите за повдигането на цената на билета не е на дневен ред.

Моето предложение ще бъде, в случай че ще се подвига цена, това да бъде за паркиране в синя зона. За тези хора, които употребяват коли в централната част на града, където е най- съсредоточено замърсяването на въздуха, съгласно анализите за зелен град, ще платят повече и част от средствата ще компенсира градски превоз за хората, които го употребяват и се стараят да не замърсяват околната среда. В момента тематиката за разискване е повдигането на цената на таксиметровите услуги ", разяснява Венцислав Сивов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР