Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, нападна личен лекар в

...
Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, нападна личен лекар в
Коментари Харесай

Бой до кръв в лекарски кабинет заради починал след поставена ваксина

Венцислав Ангелов, прочут като Венци Чикагото, атакува персонален доктор в Ново село, Русенско. От видео, излъчено онлайн във фейсбук излиза наяве, че повода е сложена ваксина, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последствия за 49-годишен мъж. Според роднините на умрелия Димо Станев имунизацията е повода за гибелта му и те търсят пояснение от персоналния доктор. На фрагментите се вижда плевел спор, оцапан с кръв доктор и Ангелов, който е превързван от здравна сестра, съобщи.

Починалият е работел в Германия от 8 години. Работодателят му обаче го предизвестил, че без ваксина повече няма да може да кара багера на градежа. 49-годишният мъж, който бил с пет сърдечни интервенции и пейсмейкър се прибрал в родното си село и се имунизирал. " Каза ми: жена и ти би трябвало да се ваксинираш, само че подвигна температура и ръката му изтръпна. Лекарят не му е обяснил следствията ", споделя вдовицата Жечка Станева.

След 12 дни Димо Жеков умира, а в епикризата написа, че повода е сърдечен арест. Съпругата му, която членува в партията на Венцислав Ангелов " Истината и единствено истината ", взема решение дружно с Ангелов да отидат при доктор Ивайло Иванов и да му потърсят сметка за какво в кабинета му няма табло с характерност на имунизациите, които слага и за какво не е обяснил на Димо Жеков, който е с пет сърдечни интервенции, има ли риск за здравето му.

Сутринта към 10:30 часа Чикагото и брачната половинка на умрелия влезнали в кабинета на доктор Ивайло Иванов. По време на разногласието докторът бута телефона, с който Ангелов снима и стартира блъскане , а в края се вижда кръв по доктора. Кръвта евентуално е от Венцислав Ангелов, който е превързван от здравна сестра.



Въпреки изказванията на Ангелов и родните на умрелия, хората от селото споделят, че доктор Иванов не е задължавал никого да се имунизира и всички го разказват като добър експерт, който постоянно оказва помощ на хората.

Д-р Иванов към този момент отхвърля да разяснява, ще го направи, откакто се съветва с юристите си. Венцислав Ангелов има друга версия:

" Беше заради обстоятелството, защото му споделих, че е европейско условие във всички имунизационни центрове да има късите характерности на имунизациите, които ги има в България. И му споделих - за какво нямате късите характерности на продуктите, които оферирате и тогава получих два юмрука в лицето, без да съм му протегнал ръка или обидил ", изясни той.

На клипа се вижда обаче, че и той го атакува лекаря. Ангелов обяснава това с опитите да спре ударите на лекаря:

" Аз го спирам. Аз оставям телефоните, той продължава да ме постанова и аз го спирам с една ръка, да спре. Той не стопира, събарям го на земята, кръвта ми тече върху него, споделям: " Спри се, вманиачен ли си? ", а той сподели: " Добре, спирам " и тогава всичко завърши ".

Венцислав Ангелов твърди, че е извикал полиция, а в прилежащия кабинет му е оказана здравна помощ. Той споделя още, че ще отнесе случая до прокуратурата, занапред се чака и позицията на доктор Иванов.

Малко след излъчването на фрагментите от Българския лекарски съюз сезираха прокуратурата и настояха за " незабавни дейности от страна на способените органи поради упражнената вербална и физическа експанзия против доктор Ивайло Иванов в кабинета му ".

" БЛС няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, до момента в който се пробват да си правят работата и упорства законът да бъде прибавен с цялата му суровост. Пороят от обидни думи, съпроводени със закани за ликвидиране и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на здравно лице са неприемливи ", пишат от Лекарския съюз.

Съсловната организация е безапелационна, че сходна експанзия е грозна, унизителна, извънредно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и упорства за бързи дейности от страна на прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата отбрана на доктор Ивайло Иванов, както и на всеки различен доктор, който е подложен на принуждение. Цялата организация, с всички налични запаси, ще направи нужното, с цел да бъдат подведени под отговорност отговорните, допълват от БЛС.

Прокуратурата към този момент се самосезира по случая.

Кой е Венци Чикагото

На последните избори Венцислав Ангелов беше претендент за президент, само че ЦИК не го позволи до присъединяване поради проблеми в документите.

През юли 2020 година Чикагото влезе в полезрението и на спецпрокуратурата, която разпореди на ДАНС инспекция поради изнесени в публичното пространство антисемитски апели, в това число за насилствени и други противоправни дейности против хора от разнообразни етноси и религии, по време на митингите против държавното управление на Борисов и основния прокурор Иван Гешев.

Две години по-рано Чикагото бе задържан в Германия, откакто бе търсен у нас и от Интерпол. Той бе наказан на 3 година затвор за разпространяване на опиати.

През юни 2014 година бе задържан за " разпространение на спекулативна информация за дестабилизиране на банковата система ".

Чикагото бе повдигнат за кмет на Русе от " Национална републиканска партия ".

Известен е и с околните си връзки с Бисер Миланов-Петното.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР