Венцислав Ангелов - Чикагото е издирван и в Испания за

...
Венцислав Ангелов - Чикагото е издирван и в Испания за
Коментари Харесай

Испанските власти не могат да открият Венци Чикагото

Венцислав Ангелов - Чикагото е търсен и в Испания за осъществени две закононарушения на Иберийския полуостров. Това заяви пред Българска национална телевизия представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.   На 28 септември 2015 година Върховен касационен съд удостоверява, че Венцислав Ангелов - Чикагото би трябвало да лежи в пандиза 3 години поради съучастничество в подготовката на трафик на опиати.

„ Но тази присъда по остарелия ред за привеждане в осъществяване на ефикасни санкции е пътувала до Окръжна прокуратура Русе тъкмо 13 дни”, разяснява Арнаудова.

Време, което е задоволително наказания да замине, където си желае. Така първо от регионалното звено " Охрана " уведомяват прокуратурата, че не могат да намерят Венцислав Ангелов на домашния му адрес. На 23 октомври 2015 година той е разгласен за общодържавно търсене.

„ Установено е от отговорите на Министерство на вътрешните работи, че лицето не се намира на територията на страната и за това януари месец 2016 година е издадена Европейска заповед за арест”, сподели още тя.

Започва и играта на котка и мишка с страната. Венцислав Ангелов от време на време се появява по Скайп в някоя медия или с писма и посредством обществените мрежи твърди, че се намира на разнообразни места по света.

„ За Ангелов са получавани сигнали за това, че се намира на територията на Кипър, на територията на Гърция, имаше сигнали, че се намира на територията на Франция”, уточни Арнаудова.
През 2016 година отново по Скайп връзка с Българска национална телевизия Венцислав Ангелов твърди, че е в Испания, а по-късно изпраща информация, че се намира в Каталуния. Испанските управляващи обаче споделят, че лицето не може да бъде намерено на тяхна територия.

" Нещо повече, испанските управляващи са уведомили българските такива, че те също на лично съображение търсят лицето за осъществени две закононарушения. Така че в случай че лицето в действителност се намира на територията на Испания, аз имам вяра, че те ще го открият и задържат”, съобщи Румяна Арнаудова.

Дали Ангелов е в Испания, или единствено по този начин твърди сега - испанската полиция ревизира за трети път. Ако до 10 години след влизането на присъдата в действие той не влезе в пандиза, отминалостта ще изтече.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР