Венецуелското правителство защити правото си да задържа американски граждани и

...
Венецуелското правителство защити правото си да задържа американски граждани и
Коментари Харесай

Венецуела: Американците нямат имунитет тук

Венецуелското държавно управление отбрани правото си да задържа американски жители и отхвърли оповестената по-рано позиция на Държавния департамент във връзка втората годишнина, откогато деец от морската пехота влезе в затвор в южноамериканската страна, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството на президента Николас Мадуро съобщи в събота вечерта, че ще продължи да постанова законите и повтори, че " пространствата и каналите ", които са открити за контакт със Съединени американски щати " в търсене на схващане по някои въпроси ", подхождат на равнището на двустранните връзки, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Жалко е, че управляващите в Съединени американски щати упорстват на претенцията си за даването на недопустим имунитет на американските жители ", споделя в позицията си венецуелското държавно управление и добавя, че това е демонстрация на " безусловно неуважение на суверенитета и самоопределението на народите ".

Коментарът на Каракас бе изработен ден, откакто американският Държавен департамент съобщи, че ще продължи да оказва напън върху Мадуро за " незабавното и абсолютно освобождение " на Матю Хийт и на други американски жители, които са непозволено арестувани във Венецуела. Става въпрос за минимум 10 души, измежду които петима петролни мениджъри и трима ветерани. През март държавното управление на Мадуро освободи двама американци, откакто високопоставени представители на Белия дом и Държавния департамент направиха изненадващо посещаване във венецуелската столица. През юни последва още една сходна аудиенция, само че тя не докара до освобождението на още американски жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР