Венецуелското правителство няма да позволи на САЩ и Европейския съюз

...
Венецуелското правителство няма да позволи на САЩ и Европейския съюз
Коментари Харесай

Мадуро срещу изнудване на ЕС и САЩ в преговорите с Гуайдо

Венецуелското държавно управление няма да разреши на Съединени американски щати и Европейския съюз да повлияят на резултатите от договарянията с опозицията, съобщи в петък венецуелският президент Николас Мадуро, представен от ТАСС.

Венецуела няма да се поддаде на изнудване от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз, сподели Мадуро.

Споразуменията, които ще бъдат реализирани на договарянията в Барбадос, ще бъдат безусловно суверенни , добави той.
 Европейски Съюз готви нови наказания против Венецуела
Европейски Съюз готви нови наказания против Венецуела

Мерките са ориентирани против ръководещи, виновни за нарушение на човешките права

Президентът на Венецуела разгласи, че държавната делегация към този момент се е върнала от Барбадос след кръга от договаряния с опозицията.

През май венецуелските управляващи и опозицията организираха два кръга договаряния в Осло. На 8 юли в Барбадос стартира нов кръг.

Членове на опозиционна партия във Венецуела разкритикуваха настоящите диалози с държавното управление и приканиха за по-голям интернационален напън върху Мадуро.

Мария Корина Мачадо, водач на демократичната съпротива, изпрати видео изказване, тъй като ѝ е било неразрешено да напусне страната.

Педро Урухурту не има вяра, че Мадуро може да бъде част от кротичък преход на властта.

Европейски Съюз приготвя налагането на нови наказания против Венецуела. Това заяви по-рано шефът на външната политика на Съюза Федерика Могерини.

Мерките са ориентирани против ръководещи, за които има доказателства , че са виновни за нарушение на човешките права и са подлагали на принуждение жители.

Могерини посочи, че се работи взаимно с Организация на обединените нации, с цел да се подсигуряват гражданските права на венецуелците.

Венецуела е наранена от политическа неустойчивост от януари насам, когато подкрепеният от Съединени американски щати водач на опозицията и ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен президент в опит да замести настоящия президент Николас Мадуро.

Съединени американски щати и техните съдружници, в това число множеството страни от Европейския съюз, незабавно признаха Гуайдо, до момента в който Русия, Китай, Куба, Боливия, Турция и други показаха поддръжката си за Мадуро като единствен законен президент на страната.
 Преговорите на управляващите във Венецуела не престават в Барбадос
Преговорите на управляващите във Венецуела не престават в Барбадос

Норвегия остава медиатор сред двамата президенти - Николас Мадуро и Хуан Гуайдо

Припомняме, че повече от 4 млн. души са бежанците от рецесията във Венецуела. Това оповестиха при започване на юни от Международната организация за миграция и Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.

Двете организации на Организация на обединените нации обявиха в взаимно изказване, че венецуелците в международен проект сега са една от най-големите групи, изселени от страната си.

Каракас упреква Съединени американски щати за рецесията в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР