Венецуелското правителство и опозицията подновиха след едногодишен застой преговорите си

...
Венецуелското правителство и опозицията подновиха след едногодишен застой преговорите си
Коментари Харесай

Подновени са преговорите между венецуелското правителство и опозицията

Венецуелското държавно управление и опозицията възобновиха след едногодишен застой договарянията си в опит да намерят път към споразумяване на политическата рецесия в страната си, оповестиха ДПА и Асошиейтед прес.
" Взехме самоуверено решение да стартираме изчерпателен преговорен развой ", сподели през вчерашния ден в мексиканската столица, където ще се водят диалозите, Даг Нюландер, ръководителят на норвежкия екип, който посредничи в договарянията. Засега двете страни в спора подписаха меморандум за съгласие, а същинските договаряния ще стартират през септември.

В диалозите и държавното управление, и опозицията на Венецуела ще бъдат показани от деветчленни делегации. Опозицията упорства за почтени избори и освобождение на политическите пандизчии. Социалистическото държавно управление цели облекчение на интернационалните наказания, което значи, че въпреки Съединени американски щати да не вземат участие в тези диалози, може да имат решаваща роля в този развой, отбелязва ДПА.

През последните няколко години се състояха няколко кръга от договаряния, приключили без триумф. Влизаме в този преговорен развой внимателно, без прекомерно огромни упования. Но обстановката е незабавна и не може да се чака повече, съобщи за ДПА представител на опозицията.

Венецуела е в дълбока политическа и икономическа рецесия от 2019 година, когато Националното й заседание отхвърли да признае преизбирането на Николас Мадуро за президент, аргументирайки се с изборни измами, заплашване и ниска изборна интензивност. Председателят на събранието Хуан Гуайдо се разгласи за краткотраен президент и от този момент двете страни в спора са в задънена улица, защото Мадуро отхвърля да се отдръпна от властта. Въпреки, че има най-големите петролни ресурси в света, производството на нефт спадна до най-ниските си равнища за най-малко 80 години и към 6,5 милиона венецуелци избягаха от страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР