Венецуелското правителство и опозицията изпратиха пратеници в Норвегия, за да

...
Венецуелското правителство и опозицията изпратиха пратеници в Норвегия, за да
Коментари Харесай

Представители на Мадуро и Гуайдо преговарят в Осло за прекратяване на кризата

Венецуелското държавно управление и опозицията изпратиха пратеници в Норвегия , с цел да участват на договаряния за методите за преустановяване на рецесията в Южна Америка, макар че взаимното им съмнение и разликите по основни въпроси евентуално ще забавят възможностите за прогрес , оповестява ЕнБиСи.

Развитието отразява признанието, че нито една от страните не съумява да надделее в битката за власт , оставяйки Венецуела в положение на парализа след години на хиперинфлация и дефицит на храна и медикаменти .

Това е и поврат в политиката на опозицията , която упреква президента Николас Мадуро, че употребява предходните договаряния, с цел да печели време.

Висши представители на двете страни ще вземат участие в проучвателните полемики в Осло, обявиха членове на конгреса, следен от опозицията в Венецуела. Делегации от двата противоположни лагера получиха обособени предложения от норвежците , разяснява един от формалните представители.

Представителите включват осведомителния министър Хорхе Родригес от държавна страна и Сталин Гонсалес, водещ член на Народното събрание , обявиха формалните представители.
 Съединени американски щати приключи всички полети от и до Венецуела
Съединени американски щати приключи всички полети от и до Венецуела

До тази мярка се стигнало, тъй като " превратаджийската политика " била пред неуспех, ядосан Мадуро

Мадуро не разяснява непосредствено договарянията по време на телевизионни изявления, само че изясни, че Родригес е на " доста значима " задача отвън Венецуела .

Планираните договаряния евентуално понижават догатките , че Съединени американски щати, които са основният покровител на Гуайдо, могат да обмислят военни дейности като метод за преустановяване на рецесията в близко бъдеще.

Американски публични лица обявиха, че се концентрират върху дипломатически и стопански ограничения, с цел да принудят Мадуро , макар че водачът на опозицията Хуан Г съобщи, че неговият представител във Вашингтон ще се срещне с ръководителя на Южното командване на Съединени американски щати .

Двете страни понастоящем имат разлики по доста въпроси. Опозицията упорства, че Мадуро е нелегитимно определен предходната година и че би трябвало да се отдръпна, с цел да направи път за избори.

Мадуро, от своя страна, упреква опозицията, че са американски марионетки , възнамеряващи нелегално да завладяват властта .
 Съединени американски щати приканва Организация на обединените нации да се готви за ограничения против Мадуро
Съединени американски щати приканва Организация на обединените нации да се готви за ограничения против Мадуро

Венецуела упрекна още депутати в изменничество, а опозицията разгласи, че сътрудници на Мадуро ще бягат

Диалогът в Норвегия е в миг, когато п редимно европейска група от страни се готви да изпрати високопоставена делегация във Венецуела , с цел да предложи решения за продължителната рецесия в страната.

Международната контактна група се състои от осем европейски страни , Европейски Съюз и четири латиноамерикански страни .

Групата е образувана откакто Гуайдо , ръководител на Народното събрание, се самообяви за краткотраен президент на Венецуела при започване на тази година, като директно предизвикателство към властта на Мадуро , който споделя, че неговото държавно управление поддържа социалистическите правила на Уго Чавес.

Опозицията, която е подкрепена от Съединени американски щати и към 50 други народи смята, че неприятното икономическо положение на Венецуела е резултат от години корупция и неприятно ръководство.

Мадуро упреква глобите на Съединени американски щати за проблемите на страната .

Междувременно Съединени американски щати стопираха всички търговски и товарни полети сред Съединени американски щати и Венецуела, заявявайки, че политическите безредици и напрежението там съставляват риск за полетите.
 Москва и Вашингтон се договориха да възобновят каналите за връзка
Москва и Вашингтон се договориха да възобновят каналите за връзка

Запазват се различията сред Съединени американски щати и Русия за Венецуела

Съобщението на Министерството на вътрешната сигурност повлия на намаляващия брой полети сред двете страни, защото американските самолетни компании към този момент не летят до Венецуела . Мярката отразява все по-лошите контакти сред венецуелското държавно управление и Съединени американски щати.

Условията във Венецуела " заплашват сигурността и сигурността на пасажерите , самолетите и екипажа ", оповестяват от Съединени американски щати. Според тях, с пирането на полетите ще продължи безпределно , въпреки че решението може да бъде преразгледано, в случай че обстановката във Венецуела се промени .

Мадуро подлага на критика прекъсването на полетите , като съобщи, че мярката е офанзива против свободата на придвижване.

Американските авиолинии стопираха полетите си в средата на март , откакто водачите на синдикатите споделиха на водачите да не вървят там заради опасения за сигурността. Някои други интернационалните самолетни компании също се отхвърлят да летят до Венецуела преди години заради влошаващата се стопанска система на страната.

Някои венецуелски самолетни компании са правили търговски полети до и от Маями , въпреки че тези към този момент са наранени от проблемите в южноамериканската страна, в това число и след несполучливия опит за боен прелом от страна на опозицията на 30 април .
 Гуайдо публично изиска военна поддръжка от Съединени американски щати
Гуайдо публично изиска военна поддръжка от Съединени американски щати

" Благодарим на Съединени американски щати за тяхното другарство, увереност и подготвеност да поддържат нашите непрекъснати старания "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР