Венецуелският външен министър Хорхе Ареаза организира пресконференция в посолството на

...
Венецуелският външен министър Хорхе Ареаза организира пресконференция в посолството на
Коментари Харесай

Сергей Лавров даде подкрепата на Русия за Мадуро

Венецуелският външен министър Хорхе Ареаза провежда конференция в посолството на Венецуела в Москва, ден след срещата с съветския си сътрудник Сергей Лавров. В неделя, 5 май, двамата министри разискаха двустранните връзки сред Москва и Каракас, съобщи БГНЕС
Ареаза съобщи, че " превратът против законното държавно управление " се е провалил, до момента в който Лавров от своя страна удостовери поддръжката на Москва за народа на Венецуела и за президента Николас Мадуро, като също по този начин изрази вяра, че Вашингтон ще се въздържи за потреблението на мощ за разрешаването на обстановката в латиноамериканската страна.
Ареаза посети Москва, откакто на 30 април венецуелската съпротива направи нов опит да смъкна държавното управление на Николас Мадуро. Най-малко 300 души бяха ранени в акции на принуждение, откакто водачът на опозицията Хуан Гуайдо прикани военните да поддържат митингите. Войските обаче останаха правилни на законния президент.
След като превратът се провали, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео сподели, че " са вероятни военни дейности " и че " в случай че е належащо, Съединени американски щати ще създадат това ".
Ситуацията във Венецуела остава напрегната от януари, когато Хуан Гуайдо се разгласи за краткотраен президент. Вашингтон неотложно поддържа Гуайдо и прикани Мадуро да се отдръпна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР