Венецуелският външен министър Хорхе Ареас прикани папа Франциск да вземе

...
Венецуелският външен министър Хорхе Ареас прикани папа Франциск да вземе
Коментари Харесай

Венецуела помоли папа Франциск да посредничи за решаване на кризата

Венецуелският външен министър Хорхе Ареас прикани папа Франциск да вземе присъединяване в разговора, който управляващите и опозицията организират за разрешаване на обстановката в страната.
" Каним папа Франциск да се причисли към всяка допустима форма на помощ ( на разговора в Осло) ", сподели Ареас, представен от РИА Новости.
В края на юни венецуелският президент Николас Мадуро съобщи, че разговорът, който стартира в Норвегия за стабилизиране на обстановката в южноамериканската страна, ще продължи. Норвежкото държавно управление заяви за напредъка на договарянията сред управляващите и опозицията, извършени през май в Осло. Комюникето гласеше, че страните са посочили своята подготвеност да търсят координирано и конституционно решение за страната по политически, стопански и изборни тематики.
Ареас заяви за идното посещаване в страната на специфичния представител на Европейски Съюз за Венецуела - някогашния външен министър на Уругвай и за срещата му президента Мадуро и опозицията, добави БГНЕС.
Междувременно водачът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо съобщи, че за в този момент неговите поддръжници не възнамеряват нови срещи с управляващите. " Когато наближи решението на рецесията, на нещастията, с които се сблъскват венецуелците посредством посредничеството на Кралство Норвегия и благодарение на Международната контактна група, ще осведомяваме за това ", се споделя в изказване на Гуайдо пред локални медии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР