Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че ще разгроми опозицията, която

...
Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че ще разгроми опозицията, която
Коментари Харесай

Мадуро заяви, че ще разгроми опозицията във Венецуела

Венецуелският президент Николас Мадуро съобщи, че ще разгроми опозицията, която назова "лудо малцинство ", решено да дестабилизира страната, заяви Ройтерс.

Това е първото обществено изказване на Мадуро откакто опозиционният водач Хуан Гуайдо му насочи предизвикателство, завръщайки се във Венецуела в понеделник с риск да бъде задържан, след десетдневна обиколка в пет латиноамерикански страни макар възбраната на управляващите да напуща страната, отбелязва организацията.

На гала по случай шестата годишнина от гибелта на някогашния венецуелски президент Уго Чавес, Мадуро прикани последователите си да вземат участие в "антиимпериалистически демонстрации " в събота, 9 март, които ще съвпаднат с протест на опозицията, разгласен по-рано от Гуайдо.

На 9 март 2014 година тогавашният президент на Съединени американски щати Барак Обама подписа декрет, в който Венецуела беше оповестена за "изключителна опасност за националната сигурност на Съединени американски щати ", напомня ТАСС. През април 2015 година Мадуро разгласи 9 март за "Ден на боливарския антиимпериализъм ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР