Венецуелският президент Николас Мадуро започва обиколка в чужбина, по време

...
Венецуелският президент Николас Мадуро започва обиколка в чужбина, по време
Коментари Харесай

Мадуро отива за помощ при Путин

Венецуелският президент Николас Мадуро стартира обиколка в чужбина, по време на която ще беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин и с президента на Беларус Александър Лукашенко, а след това ще замине за Анкара. Това заяви самият Мадуро, без да уточни ще има ли среща с турския президент Реджеп Ердоган, съобщи Reuters.

"Ще имам доста значима работна среща с Владимир Путин, доста значима за бъдещето на финансовото, технологическото, селскостопанското и военното съдействие сред Русия и Венецуела ", сподели водачът на Каракас по националната телевизия и добави, че ще отпътува "в околните часове ".

Социалистическият водач на Венецуела ще взе участие в "Енергийната седмица на Русия - 2017 " - събитие, което стартира през днешния ден в Москва и ще продължи до събота.

Мадуро не посочи на коя дата ще беседва с Путин.



Русия и Венецуела влизат в комисията, натоварена от Организацията на страните експортьори на нефт (ОПЕК) да следи осъществяването на съглашението сред страните от нефтения картел, целящо да свие предлагането и да стабилизира цената на суровината.



Мадуро, против който във Венецуела има мощна опозиция, търси съдружници в чужбина, имайки поради глобите, наложени на родината му от Вашингтон. Те не разрешават на американските банки да подписват нови финансови съглашения с държавното управление в Каракас и държавния петролен колос "Петролеос де Венесуела " за дълга на страната.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР