Венецуелският президент Николас Мадуро съобщи, че Венецуела е получила 735

...
Венецуелският президент Николас Мадуро съобщи, че Венецуела е получила 735
Коментари Харесай

Венецуела твърди, че е набрала над $730 млн. за ден от криптовалутата петро

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че Венецуела е получила 735 милиона $ през първия ден от стартирането на пазара на венецуелската криптовалута петро, предадоха международните организации. Изпитващата стопански усложнения Венецуела стана първата страна в света, пуснала лична версия на биткойна, означи Асошиейтед прес.

Виртуалната валута петро е подкрепена от венецуелските петролни запаси, които са най-големите в света, само че страната затъва още по-дълбоко в икономическата рецесия, белязана от извънредно висока инфлация и дефицит на храна, като венецуелците се редят с часове на опашки за най-обикновени артикули.

Мадуро се надява, че петро ще разреши на страната членка на ОПЕК да заобиколи американските наказания, откакто локалната валута боливар поевтиня до рекордно ниски нива на фона на хиперинфлацията и колапса на социалистическата стопанска система, добавя Ройтерс.

Наложените от Вашингтон предходната година наказания не позволяват на американски банки и вложители да получават новоемитиран венецуелски дълг и на процедура страната няма опция да взима заеми в чужбина, с цел да вкарва нова твърда валута или да рефинансира съществуващия си дълг.

Специалисти по технологията блокчейн предизвестиха, че е малко евентуално петро да притегли обилни вложения. Опозиционни водачи споделиха, че продажбата съставлява нелегално издаване на дълг, заобикалящо Народното събрание, следен от опозицията. Американското министерство на финансите предизвести, че с пазаруването на петро може да се нарушават глобите, наложени предходната година.

Мадуро не даде детайлности за първичните вложители и не показа доказателства за предоставените от него данни. Той добави, че услугите в туризма, някои продажби на горива и някои петролни преводи може да се реализират в петро.

Президентът изиска от държавната петролна компания (Петролеос де Венесуела - PDVSA) и нефтохимическата компания Пекивен (Pequiven) да продават част от продукцията си против петро, заяви радио " Унион ", представено от ТАСС. Мадуро добави, че е одобрил предлагането на националната асоциация на авиолиниите да бъде позволено да се заплаща в петро за всичките й услуги, в това число за покупката на гориво.

Днес бе родена криптовалута, която може да се опълчи на Супермен, сподели в телевизионно послание Мадуро, употребявайки героя от комиксите, с цел да намекне за Съединени американски щати.

Официалният уебсайт на петро разгласява през вчерашния ден справочник за основаване на виртуален портфейл за криптовалутата, която излиза на открития пазар идващия месец.

Стойността на цялата петро емисия от 100 милиона единици е малко над 6 милиарда $, съгласно данни, посочени от Мадуро през последните месеци, въпреки че няма нова информация за цената нощес.

Всяка единици от виртуалната валута ще се прави оценка и поддържа от барел венецуелски недопечен нефт, бе споделил по-рано Мадуро.

Съветници на държавното управление бяха предложили 38,4% от петро да бъдат продадени на частен търг с отстъпка 60%.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР