Венецуелският президент Николас Мадуро, преизбран в неделя и встъпил вчера

...
Венецуелският президент Николас Мадуро, преизбран в неделя и встъпил вчера
Коментари Харесай

Мадуро: САЩ скроиха конспирация срещу Венецуела

Венецуелският президент Николас Мадуро, избран отново в неделя и встъпил през вчерашния ден в служба, упрекна Съединени американски щати, че са скроили " интрига " против страната му, заяви Франс прес.

След като постави клетва пред Учредителното заседание, в което влизат само негови последователи, Мадуро отпътува за министерството на защитата, където армията - негов решителен съдружник, " препотвърди лоялността си " към държавния водач, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на втората гала Мадуро заяви, че са задържани група военни, упрекнати в " интрига ". Не се знаят чиновете и броят на арестуваните, заговорничели съгласно него по нареждания от Съединени американски щати и Колумбия за " да бъдат суспендирани изборите " от неделя.

Според президента социалист обвинените са признали, че " са се продали на предатели, които са им плащали в долари от Колумбия, с цел да предадат достойнството, морала и лоялността на нашите въоръжени сили ".

Петдесет и петгодишният президент, който е на власт от 2013 година, постави клетва през вчерашния ден, само че новият му шестгодишен мандат стартира на 10 януари.

Мадуро сподели, че в страната са открити заприказва, финансирани, насочвани и насърчавани от Съединени американски щати, заяви ДПА. Крайната им цел била държавен прелом.

Според изявления в медиите общо 15 военнослужещи от флота, военновъздушните сили и националната армия са били арестувани преди изборите и упрекнати в скрит план. По думите на Мадуро ръководителят им е избягал в Колумбия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР