Венецуелският президент Николас Мадуро обяви снощи, че цената на бензина

...
Венецуелският президент Николас Мадуро обяви снощи, че цената на бензина
Коментари Харесай

Цената на бензина скача във Венецуела от юни

Венецуелският президент Николас Мадуро разгласи нощес, че цената на бензина в страната се подвига, откакто две десетилетия бе замразена, съобщи Ройтерс.

Шофьорите ще имат право на несъмнено количество гориво месечно на субсидирани цени, а над този предел ще заплащат по интернационално индексирани цени.

Планът, който е разгласен на фона на заканите от Съединени американски щати за прекъсване на доставките на бензин от Иран поради глобите, влиза в действие от на следващия ден, разгласи Мадуро в излъчено по малкия екран послание.

Мадуро съобщи, че колумбийският президент Дуке е наредил Венецуела да бъде инфектирана с ковид

Шофьорите на коли ще имат право да пълнят резервоарите си с до 120 литра бензин месечно при цена от 5000 боливара (около 2,5 цента) за литър, до момента в който мотористите ще имат право на субсидираната цена за 60 литра месечно.

Въпреки нарастването целият контейнер на едно транспортно средство ще може да се цялостни за към 1 $ с помощта на дотациите.

Над тези квоти водачите ще би трябвало да заплащат по интернационално индексирани цени, сподели Мадуро, без да дава детайлности какъв брой ще коства бензинът на бензиностанциите, когато стартират да оферират импорт от Иран.

Венецуела, която е член на ОПЕК и разполага с най-големите петролни находища в света, е ударена от най-сериозния дефицит на бензин в актуалната си история поради съвсем цялостния колапс на рафинериите си.

Бензинът ще продължи да бъде напълно субсидиран за публичния превоз, камионите, както и продажбите на дизел, добави Мадуро.

Около 200 от общо 1800-те бензиностанции в страната ще бъдат зареждани от самостоятелни вносители, които ще дават отговор за дистрибуцията. Горивото на тези места ще се продава в задгранична валута при цена от 0,50 $ за литър, уточни президентът.

Тъй като държавната петролна компания Петролеос де Венесуела (PDVSA), която е под американски наказания, има усложнения да създава задоволително гориво, с цел да задоволи потреблението,

Мадуро сподели, че Венецуела би трябвало да премине към модел, който да разреши всички продажбите да бъдат на интернационалните цени в бъдеще.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР