Венецуелският опозиционер Леополдо Лопес, който в продължение на 18 месеца

...
Венецуелският опозиционер Леополдо Лопес, който в продължение на 18 месеца
Коментари Харесай

Лидер на опозицията във Венецуела избяга в Испания

Венецуелският опозиционер Леополдо Лопес, който в продължение на 18 месеца се криеше в резиденцията на испанския дипломат в Каракас, е съумял да напусне южноамериканската страна, заяви татко му, представен от Агенция Франс Прес.

" Мога да потвърдя, че той скрито напусна посолството и Венецуела по лично предпочитание ", сподели татко му.
 Венецуела издаде заповед за арест на опозиционния водач Леополдо Лопес
Венецуела издаде заповед за арест на опозиционния водач Леополдо Лопес

Той бе арестуван още при предходната вълна на митинги против Мадуро

Той се надява синът му да дойде в Мадрид в понеделник . По-късно стана ясно, че опозиционерът е дошъл в испанската столица.

Самият Лопес удостовери, че е напуснал Венецуела.

Венецуелци, това решение не бе елементарно, само че могат да ви уверя, че може да разчитате на мен да продължа битката от всяко място, написа той в " Туитър ".
 Приближен на Гуайдо - проектант на опитите за прелом против Мадуро
Приближен на Гуайдо - проектант на опитите за прелом против Мадуро

Леополдо Лопес...

49-годишният Лопес, някогашен кмет на квартал в столицата Каракас, бе задържан през 2014 година при започване на всеобщи митинги на опозицията във Венецуела. Той лежа няколко години в пандиза преди да бъде пуснат под домакински арест. Опозиционерът бе пуснат от тези, които го охраняваха, до момента в който бе под домакински арест и потърси леговище в резиденцията на испанския дипломат.

Баща му разкри, че синът му е напуснал посолството преди към два дни и е пресякъл границата с Колумбия в петък. Съпругата и трите деца на опозиционера живеят в Мадрид.

Венецуелското държавно управление на Николас Мадуро към момента не е коментирало бягството, само че Съединени американски щати приветстваха новината.

Лидерът на опозицията във Внецуела Хуан Гуайдо също приветства новината и написа в " Туитър ": " Мадуро, не контролираш всичко ".

Според политически анализатори бягството отслабва Гуайдо във към този момент разединената съпротива. Сигнал е, че Гуайдо може също да напусне страната.

Бягството на Лопес идва преди парламентарните избори на 6 декември. Опозицията прикани за протест на гласуването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР