Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо вчера обяви, че ще организира

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо вчера обяви, че ще организира
Коментари Харесай

Гуайдо организира стачка срещу Венецуела

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо през вчерашния ден разгласи, че ще провежда стачка в държавния бранш на страната против президента Николас Мадуро, заяви Българска телеграфна агенция.

" Държавните чиновници, служащите, синдикатите няма да продължат да работят с (...) режим, който ги хвърля в пандиза и ги преследва ", съобщи Гуайдо на среща с ръководители на профсъюзи на държавни чиновници в столицата Каракас.

Гуайдо, който се самопровъзгласи за краткотраен президент и бе приет за подобен от петдесетина страни, увери, че ще анулира уволненията по политически аргументи и даде обещание " прошка " на чиновниците в държавния бранш, които се извърнат против Мадуро. Подобно предложение Гуайдо направи и на военните, напомня организацията. Стотици бойци и офицери дезертираха и отидоха в прилежаща Колумбия.

Опозиционният водач прикани държавните чиновници да се готвят за стачка, въпреки че не уточни съответна дата, и съобщи, че неотложен приоритет в този момент е да се прокара закон, гарантиращ правата на държавните чиновници. Трийсет и пет годишният ръководител на Националното заседание, следено от опозицията посочи, че през днешния ден ще свика съвещание на Народното събрание за изработването на закона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР