Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо се срещна с президента на

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо се срещна с президента на
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо се срещна с Доналд Тръмп

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо се срещна с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, кулминационната точка на интернационална обиколка на Гуайдо, имаща за цел да събере поддръжка за акцията за събаряне на Мадуро, съобщи АП.

Гуайдо от дълго време опитваше да си обезпечи среща с Тръмп. Вчера обаче той си потегли без едно нещо, което всеки водач, идващ на посещаване в Белия дом, желае: опция да се снима в Овалния кабинет с американския президент, отбелязва АП. При идването на Гуайдо за срещата той беше посрещнат от почетен часовой бойци. Тръмп персонално посрещна венецуелския опозиционер на аления килим при идването му, след което двамата влязоха в Белия дом и след известно време се насочиха към Овалния кабинет за персонална среща. Гуайдо беше с алена вратовръзка като Тръмп, отбелязва Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Импийчмънтът на Тръмп не мина

Ден по-рано венецуелският опозиционер беше посетител на речта на За положението на съюза на американския президент. Конгресмените приветстваха Гуайдо като "истинския и законен " водач на Венецуела и нарекоха Мадуро "тиранин ". След срещата сред Гуайдо и Тръмп Белият дом уточни, че Тръмп е подчертал уговорката на Съединени американски щати да бъде комплициран завършек на "корумпираната и насилствена тирания " на Мадуро.

Гуайдо към международните водачи в Давос: Не изоставяйте Венецуела

Тръмп и Гуайдо разискаха "важността на това да се подсигурява връщането на свободите на всички венецуелци, което ще способства за демократично и проспериращо бъдеще в Западното полукълбо ", сподели представителят Джъд Дийр. Вицепрезидентът Майк Пенс и Гуайдо се срещнаха на Капитолия, преди Пенс да замине за Пенсилвания. На тази среща участваха още сенаторите Марко Рубио и Рик Скот, и двамата републиканци от Флорида.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР