Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо обяви във вторник, че крайно

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо обяви във вторник, че крайно
Коментари Харесай

Гуайдо: Другата седмица хуманитарна помощ ще влезе във Венецуела

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо разгласи във вторник, че извънредно нужната филантропична помощ може да бъде импортирана в страната на 23 февруари, макар опълчването на президента Николас Мадуро.
Американската помощ се натрупва на колумбийската граница с Венецуела, само че досега моста, през който минава границата е барикадиран от венецуелската войска по заповед на Мадуро, съобщи БГНЕС.
Миналата седмица венецуелският президент Николас Мадуро даде обещание да не разреши „ фалшиви” филантропични помощи от Съединени американски щати поискани от опозиционния водач Хуан Гуайдо, които бяха спрени на границата.
„ Венецуела няма да разреши на това инсцениране на филантропична помощ, тъй като не сме просяци”, сподели Мадуо по време на конференция.
Гуайдо направи опит да измести Мадуро предишния месец, обявявайки се за краткотраен президент, ход, приет от Съединени американски щати и към 50 други страни, в това число 20 от Европейския съюз.
Под управлението на Мадуро стопанската система на богатата на нефт Венецуела се срина, оставяйки страната смутена от хиперинфлация, криза и дефицит на артикули от първа нужда като храна и медикаменти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР