Венецуелските власти задържаха двама членове на охранителния тим на опозиционния

...
Венецуелските власти задържаха двама членове на охранителния тим на опозиционния
Коментари Харесай

Венецуелските власти задържаха двама членове на охранителния тим на Гуайдо

Венецуелските управляващи задържаха двама членове на охранителния отбор на опозиционния водач Хуан Гуайдо, предадоха международните организации.

Според водача на венецуелските социалисти Диосдадо Кабейо двамата арестувани възнамерявали да продадат четири оръжия, които били благосъстоятелност на страната и които те употребявали по време на провалилия се боен протест на 30 април. В Туитър Гуайдо посочи, че арестуваните са Ерик Санчес и Джейсън Париси. Те са охранявали фамилията му и са били задържани, до момента в който той е бил отвън столицата. Гуайдо съобщи, че предявените им обвинявания са подправени и че управляващите са им заложили капан, като скрили оръжията в домовете им.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън сподели, че управляващите на Съединени американски щати осъждат задържането на двамата доближени на Гуайдо, съобщи ТАСС.

Вчера последователи на Николас Мадуро пък проведоха в Каракас митинг, с цел да осъдят мощно сериозния отчет на висшия комисар на Организация на обединените нации за човешките права Мишел Бачелет, предадоха международните организации. Оратори на митинга оповестиха, че отчетът е неакуратен и привързан. В отчета Бачелет говореше за ерозия на правовата страна във Венецуела. Тя посети страната от 19 до 21 юни и разкритикува в отчета издевателствата във Венецуела, като загатна за хиляди убити от силите за сигурност, за хронични мъчения и за полови похищения, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР