Венецуелските власти са продали миналата седмица злато за 40 милиона

...
Венецуелските власти са продали миналата седмица злато за 40 милиона
Коментари Харесай

Венецуела се нуждае от свежи пари, разпродава злато

Венецуелските управляващи са продали предходната седмица злато за 40 милиона $ макар американските наказания, заяви организация Блумбърг, като се базира на свои източници.

Централната банка на Венецуела е продала към един звук злато на 12 юли. Информационната организация не показва кои страни са купили скъпия метал, само че отбелязва, че Обединените арабски емирства и Турция може да са възможни купувачи.

По данни на Блумбърг общо от началото на април Венецуела е продала към 24 тона злато, заради което златно-валутните й запаси са намалели до 8,1 милиарда $, осведоми ТАСС.

На 1 ноември 2018 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди да бъдат въведени наказания, които да блокират интервенциите на Венецуела със златото на страната. В указа, публикуван от Белия дом, се показва, че Вашингтон има намерение да попречи на президента Николас Мадуро да " разхищава благосъстоянието " на страната.

Опозиционният водач Хуан Гуайдо се разгласи на 23 януари за краткотраен президент на Венецуела, напомня ТАСС. Той бе приет от Съединени американски щати, членовете на Групата от Лима (с изключение на Мексико), Организацията на американските страни и още доста други страни.

Николас Мадуро дефинира дейностите на Гуайдо като опит за държавен прелом и прекъсна дипломатическите връзки на Венецуела със Съединените щати. Мадуро е подкрепян от Русия, Беларус, Боливия, Иран, Китай, Куба, Никарагуа, Салвадор, Сирия и Турция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР