Венецуелските власти решиха да обявят 28 март, четвъртък, за почивен

...
Венецуелските власти решиха да обявят 28 март, четвъртък, за почивен
Коментари Харесай

Венецуела пак без ток, правителството говори за терористичен акт

Венецуелските управляващи взеха решение да разгласят 28 март, четвъртък, за почивен ден - третия подред, поради проблеми с неналичието на електричество в по-голямата част на страната, заяви министърът на връзките и информацията Хорхе Родригес, съобщи ТАСС.

Той сподели, че се работи интензивно за възобновяване на националната енергийна система, потърпевша от "най-сериозния терористичен акт ".

В понеделник министърът съобщи, че страната е останала без ток вследствие на измама, осъществена в най-голямата й Водноелектрическа централа. Според водача на опозицията Хуан Гуайдо прекъсвания на тока е имало в 17 щата.

Вчера президентът Николас Мадуро сподели, че причина за второто за един месец огромно прекъсване на тока е пукотевица на снайперист по Водноелектрическа централа "Боливар ". Атаката е била осъществена от един рид. Мястото, по което е стреляно и където е провокиран пожар, е жизненоважно за електрозахранването, сподели Мадуро по малкия екран. Нападението е дело на "наемник, палач, изпратен от опозицията, която прави държавен прелом ", съобщи той.

Предишното огромно прекъсване на тока бе на 7 март.

Заради неналичието на електричество не работят водните помпи и доста поданици на столицата Каракас с часове търсиха бутилирана вода в дребното отворени магазини или пълнеха туби и други съдове от изворите по хълмовете на града, съобщи Асошиейтед прес.

Опозиционният водач Хуан Гуайдо прикани сънародниците си да не бъдат пасивни и разгласи протестна акция под мотото "Операция Свобода ", включваща демонстрации тази събота и идната, на 6 април. Мадуро също разгласи в събота шествие под наслов "Операция в отбрана на свободата "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР