Венецуелски съд осъди двама бивши американски войници на 20 години

...
Венецуелски съд осъди двама бивши американски войници на 20 години
Коментари Харесай

Двама бивши американски военни осъдени във Венецуела за опит за преврат

Венецуелски съд осъди двама някогашни американски бойци на 20 години затвор за опит да смъкват президента Николас Мадуро, съобщи BBC.
Люк Денман и Айрън Бери бяха приети за отговорни за интрига, противозаконен трафик на оръжие и тероризъм. Двамата американци са измежду 13 души, задържани през май при опит да влязат във Венецуела по море от Колумбия.
34-годишният Денман и 41-годишният Бери са някогашни военнослужещи от специфичните елементи, които се появиха във видеоклип, показан в държавната телевизия на Венецуела при започване на тази година. Във видеото се появява Денман, който признава за присъединяване си в " Операция Гедеон " - скрит план за ликвидиране на президента Мадуро или неговото похищение в Съединените щати.
Главният прокурор на Венецуела Тарек Уилям Сааб съобщи, че наказателно против тях ще продължи с други упрекнати в подкрепяне на нападението. В Twitter прокурорът показа изображения на транспортни средства, оръжия и документи за идентичност и сподели, че американските " наемници " са " признали своята отговорност ".
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е дълготраен съперник на социалистическия президент Мадуро, отхвърли обвиняванията на Венецуела, че той стои зад случая.
Съединени американски щати поддържат опозиционния водач Хуан Гуайдо и го признават за законен водач на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР