Венецуелски официални представители обявиха, че са предотвратили заговор за сваляне

...
Венецуелски официални представители обявиха, че са предотвратили заговор за сваляне
Коментари Харесай

Правителството във Венецуела обяви, че осуетило заговор за убийството на Мадуро

Венецуелски публични представители оповестиха, че са предотвратили скрит план за събаряне на държавното управление, който включвал и убийството на президента Николас Мадуро и най-близките му политически съдружници, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Мадуро Хорхе Родригес сподели през вчерашния ден по държавната телевизия, че мрежа, състояща се основно от пенсионирани служители на реда и бойци, възнамерявала да нападне с експлозиви основна държавна постройка и да завладее военновъздушна база в столицата.

През годините венецуелското държавно управление е съобщавало за многочислени заприказва, само че нормално те не са били подкрепени с никакви доказателства, показва АП. Опозицията упорства, че Мадуро употребява сходни обвинявания, с цел да оправдае разправата с инакомислещите.

Родригес сподели, че въпросните заговорници желали да изтласкат опозиционния водач Хуан Гуайдо от политическата сцена. Те възнамерявали да откраднат хеликоптер, с цел да освободят някогашен министър на защитата, който е в пандиза, и да го разгласят за президент.

Според президентския представител, водачите на Колумбия и Чили подкрепяли осуетения прелом, само че не даде доказателства за тези изказвания.

Родригес сподели прехванати видеоконферентни диалози с хипотетичните заговорници, на които се прецизира тактика за нападението, което било планувано за 23 юни.

Говорителят на Мадуро разгласи, че водачът на ръководещата във Венецуела Единна социалистическа партия Диосдадо Кабейо е бил измежду целите на заговорниците.

Гуайдо отхвърли тези изказвания като следващ опит за отклонение на вниманието от същинските проблеми на Венецуела. Той заяви през вчерашния ден, че държавното управление на Мадуро се е пробвало да отвлече част от неговия екип, съобщи ДПА.

Група въоръжени мотоциклетисти с цивилни облекла спрели хората от екипа, които пътували за събрания, сподели Гуайдо на конференция. Въоръжените мъже заплашили да арестуват опозиционерите и да ги отведат в централата на военните секрети служби.

По-късно сътрудниците на Гуайдо били освободени, след персоналната му интервенция. Това се вижда от видеоклип, оповестен в Туитър от службата на краткотрайното президентство, което е отпред с Гуайдо.

Той сподели, че " насилието и преследването са единствените отговори, които режимът дава ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР