Венецуелски депутати влязоха в сблъсъци с войниците, които са на

...
Венецуелски депутати влязоха в сблъсъци с войниците, които са на
Коментари Харесай

Венецуелски депутати в сблъсъци с войници в опит да прекарат хуманитарна помощ

Венецуелски депутати влязоха в конфликти с бойците, които са на пост на границата с Колумбия.

Няколко рейса бяха спрени и чакаха с часове на граничния пункт, до момента в който други бяха пропуснати.

Депутати обявиха, че транспортното средство с водача на Националното заседание Хуан Гуайдо е минал през тунела, само че точното му местонахождение остава в загадка от съображения за сигурност.

„ Това е просто метод да ни провеждат капани и да ни попречат да стигнем Сан Кристобал. Това, което узурпаторите не помнят, е, че тези хора, облечени в зелено, също са човешки същества и отиват да вземат храните и медикаментите и да ги донесат на венецуелските жители “, съобщи Ричард Бланко, народен представител от Националното заседание:.

Гуайдо напусна Каракас дружно с 80 депутати от Националното заседание и се насочи към границата с Колумбия, където се надява да получи филантропичната помощ, изпратена от Съединени американски щати.

Действащият президент Николас Мадуро се закани да не допусне помощта във Венецуела, потвърждавайки че тя е предвестител за военна намеса на Съединени американски щати. След като подреди затваряне на границата с Бразилия, Мадуро обмисля да затвори и тази с Колумбия.

Междувременно Мадуро заяви, че Русия е предоставила на Венецуела медикаменти и здравно съоръжение по линия на Световната здравна организация. Доставените в Каракас медикаменти и принадлежности ще бъдат разпределени в четири лечебни заведения, където има звена за незабавна помощ. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР