Венецуелската полиция задържазам. председателя на Народното събрание ЕдгарСамбрано късно в

...
Венецуелската полиция задържазам. председателя на Народното събрание ЕдгарСамбрано късно в
Коментари Харесай

Венецуела задържа зам. председателя на парламента

Венецуелската полиция задържа зам. ръководителя на Народното събрание ЕдгарСамбрано късно в сряда при интервенция в източната част на столицата Каракас, съобщи TheWashingtonPost.

Той е първият върховен опозиционен чиновник, арестуван от социалистическото държавно управление след несполучливия опит за боен прелом предходната седмица, който целеше премахване на президента Николас Мадуро.

Колата на Самбрано е била заобиколен от маскирани служители на реда от разследващата полиция на Венецуела. Той e настанен в затвор с престъпни нарушители.

Самбрано е един от десетте опозиционни политици, упрекнати в изменничество, скрит план и протест от Върховния съд на Мадуро по отношение на имота от 30 април.
 Върховният съд на Венецуела смъкна имунитета на 7 депутати за опит за прелом
Върховният съд на Венецуела смъкна имунитета на 7 депутати за опит за прелом

Обвинени са в държавна измяна, протест и публично подстрекаване

Арестът е бил доказан от Хуан Гуайдо , ръководител на Народното събрание и самопровъзгласил се за краткотраен водач на Венецуела.

Припомняме, че по-рано Каракас смъкна имунитета на седем депутати за поддръжка на хипотетичен опит за прелом предходната седмица против президента Никола Мадуро.

Върховният съд (TSJ) разгласи решението си да позволи отнемането на имунитета на Хенри Рамос Алуп, Луис Герман Флоридо, Марианела Магаланес Лопес, Хосе Симон Калзадила Пераза, Америко Де Грация, Едгар Самбрано и Ричард Хосе Бланко Делгадо.

Съдът упрекна опозиционните депутати в държавна измяна, протест и публично подстрекаване . Главният прокурор Тарек Уилям Сааб ще се занимава с престъпното следствие.

Народното събрание, водено от водача на опозицията Хуан Гуайдо, подлага на критика решението на съда с изказване, че нищо няма да спре опозицията в битката за свободни избори .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР