Венецуелската държавна телевизия излъчи кадри с американците Айран Бери и

...
Венецуелската държавна телевизия излъчи кадри с американците Айран Бери и
Коментари Харесай

Венецуелската телевизия показа двама американци, арестувани за опит за преврат

Венецуелската държавна телевизия излъчи фрагменти с американците Айран Бери и Люк Денман, арестувани от венецуелските управляващи в понеделник поради хипотетичното образуване на въоръжено навлизане във Венецуела и събаряне от власт на президента социалист Николас Мадуро, предадоха Ройтерс.

Във видеоклип, излъчен по венецуелската телевизия, 34-годишният Люк Денман, родом от Тексас, споделя, че е подписал контракт с основана във Флорида компания, която му е упълномощила задачата да образова размирен сили, които да извършат нахлуването, в подмяна на заплащане, достигащо 100 хиляди $.

"Помагах на венецуелците да си върнат контрола върху страната си ", съобщи Денман.

Денман и Айран Бери са някогашни американски бойци от специфичните елементи, като и двамата са служили в Ирак. Двамата са работели за компанията "Силвъркорп Ю Ес Ей ", учредена от някогашната "зелена барета " Джордан Гудро, поел отговорност за образуване на въоръженото навлизане във Венецуела.

Мадуро съобщи, че интервенцията, ръководена от Бери и Денман, е била съгласувана с Вашингтон, като проектът е бил навлизане във Венецуела през карибския бряг. Венецуелският президент даде обещание, че на задържаните Денман и Бери ще им бъде обезпечен обективен развой пред венецуелското правораздаване.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че американските управляващи нямат нищо общо с плануваната офанзива и че Гудро е разследван от федералните управляващи на Съединени американски щати за трафик на оръжие.

Русия изрази през вчерашния ден подозрения по отношение на изказванията на Съединени американски щати, че нямат общо с опита за образуване на инвазия на Венецуела, съобщи Франс прес.

"Твърдението на Вашингтон, че американското държавно управление няма нищо общо със случилото се във Венецуела през последните дни, не звучи безапелационно ", съобщи съветското министерство на външните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР