Венецуелецът Уго Карвахал, бивш шеф на военното разузнаване при управлението

...
Венецуелецът Уго Карвахал, бивш шеф на военното разузнаване при управлението
Коментари Харесай

Мадрид не може да открие ексшеф на венецуелското разузнаване, искан от САЩ

Венецуелецът Уго Карвахал, някогашен началник на военното разузнаване при ръководството на Уго Чавес, продължава да е търсен в Испания няколко дни след даденото от съда позволение той да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където са му повдигнати обвинявания в наркотрафик, съобщи АП.

Според източници след правосъдното решение от петък полицията е отишла в жилището му в Мадрид, само че не го е намерила. Адвокатката му твърди, че не знае къде се намира Карвахал. През 2011 година прокурор от Ню Йорк повдигна обвинявания в наркотрафик на Карвахал, който е обвинен, че е взел участие във внасянето на кокаин в Съединени американски щати, в това число товар от 5,6 тона, превозен от Венецуела в Мексико през 2006 година По тези обвинявания Карвахал може да получи от 10 години затвор до доживотна присъда в Съединени американски щати.

Представител на Гуайдо е изискал среща в американското Южно командване

Карвахал беше задържан на 12 април в Мадрид, където беше дошъл след бягство от Венецуела през Доминиканската република. През септември той беше пуснат на независимост, като паспортът му беше иззет и му бе наложена възбрана да напуща Испания. Карвахал би трябвало да се явява в съда на всеки 15 дни да удостоверява наличие с автограф. Следващото му явяване е планувано за петък.

Уго Карвахал беше уволнен от венецуелската войска от президента Николас Мадуро поради поддръжката си за опозиционния водач и самообявил се президент Хуан Гуайдо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР