Венецуела завърши първия етап от възстановяването на контрола върху затворническата

...
Венецуела завърши първия етап от възстановяването на контрола върху затворническата
Коментари Харесай

Венецуела се бори да си върне контрола над затворите , превзети от затворниците

Венецуела приключи първия стадий от възобновяване на контрола върху затворническата си система, съобщи министърът на вътрешните работи Ремихио Себалос, представен от Ройтерс.

Той направи това изказване в пандиза Арагуа край Токорон, единствено няколко дни откакто силите за сигурност превзеха пандиза, станал прочут с обстоятелството, че се ръководи от пандизчии.

Затворът е разполагал с заведения за хранене, питейни заведения и даже открити плувни басейни, наред с други екстри, и съгласно венецуелското държавно управление е бил действен център на страховитата незаконна тайфа " Трен де Арагуа ". Бандата е виновна за убийства, трафик на опиати и отвличания, наред с други закононарушения, твърди държавното управление.

В пандиза са били настанени 1600 пандизчии, споделя Себалос, като прибавя, че множеството от тях към този момент са преместени в други затвори в страната. Властите също по този начин са заловили минимум 88 членове на бандата, избягали по време на нахлуването на силите за сигурност, осъществено в сряда.

" Това е дълготрайна интервенция ", съобщи Себалос пред публицисти, като добави, че управляващите ще продължат да търсят хора, обвинени в принадлежност към бандата. След рейда " Трен де Арагуа " е била изцяло разформирована, добави Себалос, без да дава повече пояснения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР