Венецуела възнамерява да подаде жалба срещу САЩ в Международния наказателен

...
Венецуела възнамерява да подаде жалба срещу САЩ в Международния наказателен
Коментари Харесай

Венецуела дава САЩ на Хага заради горивата

Венецуела има намерение да подаде тъжба против Съединени американски щати в Международния углавен съд, съобщи " Спутник ". Това заяви във вторник министърът на външните работи Хорхе Ареаса.

" Новите закани за наказания и самопризнания от американски представител удостоверяват експанзията на Съединени американски щати против Венецуела. Със средствата, извоювани от продажбата на нефт, за хората у нас се купуват медикаменти, храни и консумативи. Предотвратяването на това е закононарушение. Ние ще повдигнем този въпрос пред Международния углавен съд ", написа Ареаса.

По-рано през май, върховен представител на администрацията на Доналд Тръмп заяви пред международната информационна организация, че Съединени американски щати обмислят ограничения в отговор на доставките на иранско гориво за засегнатата от рецесия Венецуела. Представителят не разкри съответно какви са ограниченията, само че разясни, че разновидностите ще бъдат показани пред Тръмп.

Петролните браншове на Иран и Венецуела, членки на ОПЕК, са наранени от американски наказания.

Белият дом удари венецуелската държавна петролна компания PDVSA със наказания, ориентирани към социалистическото държавно управление и парите, извоювани от производството на нефт.

Администрацията на Тръмп подреди през април на " Шеврон " да " приключи " интервенциите във Венецуела до 1 декември, като забрани в това време петролния колос от Калифорния да пробива или изнася.

ExxonMobil и ConocoPhillips напуснаха преди години, вместо да одобряват изискванията, избрани от социалистическото държавно управление на Венецуела, с цел да работят като по-малки сътрудници в взаимни предприятия с PDVSA.

Съединени американски щати и съвсем 60 страни поддържат претенциите на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо за законен президент на страната, наричайки изборите на Мадуро през 2018 година позор, защото водещите опозиционни претенденти бяха неразрешени.

Каракас арестува минимум 90 души, за които твърди, че са в скрит план сред Съединени американски щати и Гуайдо за свалянето на президента Николас Мадуро. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР