Венецуела трябва да осъди двамата американци, за които се твърди,

...
Венецуела трябва да осъди двамата американци, за които се твърди,
Коментари Харесай

Заловени за опит за преврат във Венецуела американци ще бъдат съдени там

Венецуела би трябвало да осъди двамата американци, за които се твърди, че са хванати по време на провалена морска офанзива на наемници, съобщи президентът на страната Николас Мадуро, съобщи БГНЕС.
" Те са пандизчии, създали цялостни признания, хванати са с кървави ръце и ще бъдат съдени по обвиняване на основния прокурор на републиката, от цивилен съд във Венецуела. Процесът ще бъде обезпечено обективен ", сподели Мадуро. 
Социалистическият водач настоя американците, по-рано посочени с имената Люк Александър Денман и Айран Бери, да бъдат " добре третирани, и към тях да се отнасят с почитание ". Мадуро не даде никаква информация за местонахождението на арестуваните мъже. Не е ясно и дали имат назначен юрист.
Същевременно държавната телевизия на Венецуела сподели видеозапис на американски жител, който признава, че е взел участие в скрит план за свалянето от власт на президента Николас Мадуро и отвеждането му в Съединени американски щати.
Люк Денман е един от 13-те души, задържани през уикенда и упрекнати в опит за прелом. Венецуелските управляващи настояват, че те са " наемници ", чието въоръжено навлизане е било спряно.
Николас Мадуро постоянно упреква американския президент Доналд Тръмп, че се пробва да нахлуе в страната и да го смъкна от власт. Американският президент от своя страна по-рано тази седмица отхвърли каквото и да било присъединяване на Съединени американски щати в офанзивата, а държавният секретар Майк Помпео съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати ще употребява " всеки инструмент ", с цел да обезпечи завръщането на американците в страната им.
Какво излъчи венецуелската телевизия?

Във видеото се появи 34-годишният Денман, който изясни, че е бил нает да образова венецуелци в Колумбия, преди да се върне в Каракас и да поеме надзор над летището, с цел да може Мадуро да бъде изведен от страната.
" Помагах на венецуелците да върнат контрола над страната си “, съобщи Денман, посочен като някогашен член на силите за специфични интервенции.
Денман сподели, че той и 41-годишният Айран Бери са били наети от Джордан Гудроу - американски боен деец, който управлява основаната във Флорида компания Silvercorp USA, с цел да извършат интервенцията.
Венецуела съобщи, че ще желае екстрадицията на Гудроу, който призна, че е взел участие в интервенцията.
" Доналд Тръмп е директен началник на това настъпление ", съобщи Мадуро по време на конференция, след излъчването на видеото с Денман.
Каракас споделя, че още 11 души са задържани, а осем въоръжени мъже са убити по време на хипотетичния опит за прелом.
Още: " Венецуела осуетила инвазия на наемници "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР