Венецуела спира да приема долари за петролни плащания, в отговор

...
Венецуела спира да приема долари за петролни плащания, в отговор
Коментари Харесай

Венецуела спира разплащанията в долари

Венецуела стопира да приема долари за петролни заплащания, в отговор на глобите на Съединени американски щати. Вместо това, заплащанията ще бъдат в евро.

Правителството на богатата на нефт страна, търсеща способи за заобикаляне на американските наказания, заяви на търговците на нефт, че към този момент няма да приема или изпраща заплащания в долари.

Венецуела ще вкара нова система за интернационалните разплащания, с цел да се освободи от $, ще сътвори кошница с такива типове свободно конвертируеми валути като юана, еврото, йената и рупията.

Сред валутите, които Мадуро възнамерява да употребява, е и съветската рубла.

Търговците на нефт, които изнасят петролни артикули от Венецуела или внасят петролни артикули в страната, са почнали да обръщат своите фактури в евро.

Държавната петролна компания Petróleos de Venezuela SA, известна като PdVSA, уведоми частните си сътрудници да открият сметки в евро и да преобразуват съществуващите парични наличия в главната валута на Европа, заяви един от комерсиалните сътрудници на компанията.

Мярката има за цел да заобиколи финансовите наказания на администрацията на президента Доналд Тръмп.

PdVSA и енергийното министерство на страната към този момент отхвърлят коментар.

Новата политика за заплащания не беше оповестена обществено, само че държавното управление на президента Николас Мадуро загатна, че се движи в тази посока, откакто Министерството на финансите на Съединени американски щати забрани на която и да било американска компания или жител, да купува новоемитиран венецуелски дълг.

Правителството на Венецуела стартира да назовава глобите " обсада " посредством обширния държавен медиен уред.

Този език прилича стила, който Куба употребява, когато се базира на икономическото ембарго на Вашингтон против острова.

" За да се борим против икономическата обсада, ще употребяваме кошница от валути, с цел да се освободим от $ ", сподели в петък вицепрезидентът Тарек Ел Айсами, който е включен в черния лист на Съединени американски щати.

На 25 август президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет за въвеждането на нови наказания против Каракас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР