Венецуела се надява да създаде търговски блок, състоящ се от

...
Венецуела се надява да създаде търговски блок, състоящ се от
Коментари Харесай

Венецуела създава недоларов търговски блок с Китай, Индия и Русия

Венецуела се надява да сътвори търговски блок, състоящ се от Китай, Индия и Русия, с цел да помогне на южноамериканската страна да уреди заплащанията за нефт във валути, разнообразни от $. Това разгласи венецуелският министър на петрола, представен от " Ройтерс ".

Разкъсваната от политически спор страна търси различни способи за разплащане, с цел да резервира износа на нефт за Индия, която е извънредно значим пазар за експорт, изключително откакто Съединени американски щати постановиха наказания, ограничаващи износа на недопечен нефт от страната членка на ОПЕК за Съединени американски щати.

" Всички ние можем да изградим една стопанска система и тази стопанска система не е належащо да бъде в границите на доларовата стопанска система ", настоя Мануел Кеведо, имайки поради Китай, Русия и Индия.

Кеведо, който през вчерашния ден съобщи, че Каракас е отворен за бартерна търговия с Индия, отказал да разкрие детайлности за това по какъв начин възнамерява да прави бизнес с Индия.

" Разбира се, ние няма да осведомяваме (относно метода, по който планираме да вършим бизнес) тези, които желаят да унищожат нашата петролна промишленост ", съобщи той в коридорите на двугодишна конференция в Индия, обвързвана с петролната промишленост.

Венецуела доставя нефт на всички свои клиенти макар глобите, увери Кеведо. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР