Венецуела пусна в продажба своята собствена криптовалута „петро“, съобщиха световните

...
Венецуела пусна в продажба своята собствена криптовалута „петро“, съобщиха световните
Коментари Харесай

Венецуела пусна своя криптовалута

Венецуела пусна в продажба своята лична криптовалута „ петро “, оповестиха международните организации, базирайки се на известие на президента Николас Мадуро в обществената мрежа Туитър.

Обращението на валутата е стартирало в среднощ на 20 февруари. Любопитен факт е, че логото на криптовалутата е знак, сходен на съветската рубла, отбелязва съветското издание „ Лента “.

Планирано е да бъдат издадени към 100 милиона единици от валутата. Цената на една единица ще варира според от съмненията в цените на петрола. На 17 януари управляващите в Съединените американски щати предизвестиха хората, които желаят да влагат във венецуелската валута.

През месец декември предходната година южноамериканската страна разгласи, че ще сътвори лична криптовалута, с цел да се бори против финансовата обсада, която й е наложена. „ Венецуела ще напредне в региона на финансовия суверенитет и по този метод ще преодолее финансовата обсада “, даде обещание Николас Мадуро. Неговото държавно управление обаче е подложено на критика поради своята парична политика. Боливарът беше обезценен фрапантно по отношение на американския $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР