Венецуела предупреди ООН за заплаха за прилагане на военна сила

...
Венецуела предупреди ООН за заплаха за прилагане на военна сила
Коментари Харесай

Венецуела предупреждава ООН: САЩ ще използва военна сила

Венецуела предизвести Организация на обединените нации за опасност за използване на военна мощ от страна на Съединените щати по отношение на 5 ирански кораба, пренасящи нефт за южноамериканската страна, оповестява RT.

В писмо до генералния секретар на организацията Антониу Гутериш непрекъснатият представител на Венецуела в Организация на обединените нации Самуел Монкада го дефинира като " боен акт, открит в интернационалното право ".

Той показва, че Вашингтон, като част от " акцията за оптимален напън ", не позволява горивото да стигне до Каракас , с цел да облекчи сегашния дефицит в страната.

Монкада напомня и появила се в медиите информация, че Съединените щати могат даже да опитат да конфискуват иранските кораби с претекста, че те нарушават американското законодателство.
 Венецуела: Съединени американски щати се ръководи от разбойник, не от президент
Венецуела: Съединени американски щати се ръководи от разбойник, не от президент

Белият дом единствено се опитвал да се показа като избавител на Венецуела

Това е явен образец по какъв начин държавното управление на Съединени американски щати желае да наруши интернационалното право и да постанова власт върху суверенитета на други самостоятелни страни , акцентира Монкада.

Той е безапелационен, че всеки опит да се попречва достъпът на тези кораби до пристанищата на Венецуела, демонстрира жестоко неуважение на Хартата на Организация на обединените нации и нормите на интернационалното право и е ясно нарушаване на правилата за свободна интернационална търговия.

Монкада настоя Съветът за сигурност на Организация на обединените нации " незабавно да предприеме нужните ограничения, с цел да постави финален завършек на незаконните и враждебни политики " , водени от Вашингтон, с цел да не се стигне до още по-сериозно разтягане на напрежението.
 Венецуела спряла морски десант-инвазия на Обновена
Венецуела спряла морски десант-инвазия на " терористи наемници "

Нахлули с моторни лодки от прилежаща Колумбия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР