Венецуела повиши снощи тройно минималната месечна заплата до 3 милиона

...
Венецуела повиши снощи тройно минималната месечна заплата до 3 милиона
Коментари Харесай

Венецуела утрои минималната заплата и тя достигна 1.14 долара

Венецуела увеличи нощес тройно минималната месечна заплата до 3 милиона боливара, което по курса на черния пазар се равнява на 1,14 $, съобщи " Ройтерс ".

Венецуела, която е член на ОПЕК, претърпява тежка икономическа рецесия и хиперинфлация, достигаща 25 хиляди % съгласно Народното събрание, в който доминира опозицията. В страната има непрестанен дефицит на храни и медикаменти.

Президентът Николас Мадуро заяви в телевизионно послание, че служащите ще получат купони за храна на стойност 2.2 млн. боливара, като по този начин общо месечното заплащане доближава 5.2 млн. боливара, или към 1.98 $ за месец по курса на черния пазар.

Повишаването на минималната заплата в този момент се случва по няколко пъти годишно, само че не може да настигне инфлацията на фона на поевтиняването на боливара, който изгуби 99 % от цената си по котировките на черния пазар, откогато Мадуро пое властта през 2013 година.

Това е четвъртото покачване за тази година, добавя " Асошиейтед прес ".

Мадуро споделя, че обстановката в страната е резултат на икономическа война, водена от опозиционните политици благодарение на Вашингтон, отбелязва " Ройтерс ". Той увеличи заплатите за последно през април, малко преди да бъде разгласен за победител в оспорваните президентски избори, на които завоюва втори мандат.

Около 50-ина въоръжени бойци бяха ситуирани нощес измежду зеленчуковите сергии на пазара Коче, един от най-големите в Каракас, с цел да дадат отпор на " икономическата война ", която съгласно държавното управление се води от опозицията за повишение на цените, осведоми " Франс прес ".

По предписание на президента тази седмица стартира " краткотрайна окупация " на 97 общински пазара, заяви някогашният вицепрезидент Тарек Ел Аисами, който в този момент е претрупан с министерството на индустрията. Установихме прояви на нечиста сделка, презапасяване и ценови измами, сподели той в изказване пред националната телевизия.

Тази военна интервенция е " димна завеса ", насочи рецензии продавач на зеленчуци на пазара Коче, където доста търговци затвориха сергиите си поради идването на бойците. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР