Венецуела е отказала на група депутати от Европейския парламент да

...
Венецуела е отказала на група депутати от Европейския парламент да
Коментари Харесай

Венецуела не пусна евродепутати от ЕНП да се срещнат с Гуайдо

Венецуела е отказала на група депутати от Европейския парламент да влязат на нейна територия с аргумента, че отиват в Каракас с "конспиративни претекстове ", заяви ДПА.

Европейският парламент, дружно с няколко западни страни, призна венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо за краткотраен държавен глава, откакто президентът Николас Мадуро завоюва втори мандат предходната година на избори, които критици нарекоха "измама ".

Четиримата евродепутати от дясноцентристката Европейска национална партия са пътували към Венецуела, с цел да се срещнат с Гуайдо.

„ В момента ни експулсират от Венецуела: конфискуваха ни паспортите, не ни споделиха повода за експулсирането “, съобщи евродепутатът Естебан Гонсалес Понс в публикувано в обществените мрежи видео, снимано на летището в Каракас.

Венецуелският външен министър Хорхе Ареаса сподели в акаунта си в „ Туитър “, че депутатите са били предизвестени няколко дни по-рано, че няма да им бъде позволено да влязат в страната.

„ Няма да позволим на европейската последна десница да смути мира и стабилността на страната със своите груби вмешателства “, написа той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР