Венецуела е държавата в света с най-големи залежи на петрол.

...
Венецуела е държавата в света с най-големи залежи на петрол.
Коментари Харесай

Добивът на петрол във Венецуела се е свил над 2 пъти за 2 години

Венецуела е страната в света с най-големи находища на нефт. Въпреки това до началото на идната година вследствие на икономическата и политическата рецесия в страната, както и вследствие на американските наказания, добивът ѝ може да падне до рекордно ниско равнище.

Ако през 2017 година добивът на Венецуела е бил приблизително 1,911 милиона барела дневно, то при започване на 2020 година той евентуално ще се свие до под 500 хиляди барела на ден, предвижда изследване, представено OilPrices.

Според специалистите от HIS Markit петролната промишленост в латиноамериканската страна стартира да навлиза в тежка рецесия след 2014 година, а възобновяване ѝ ще изисква много време.

По думите на Форд Танър, който е анализатор във компанията, политическата рецесия във Венецуела ще засегне и задграничните вложители в бранша, които работят взаимно с държавното енергийно сдружение PDVSA.

Той показва, че натискът върху чужедстранните компании ще докара до допънителен спад на добива в идващите месеци.

" Американските наказания върху нужните на Венецуела първични материали за пречистване на свръхтежкия нефт, добиван там, както и натискът върху купувачите на венецуелски петрол, се чака да лимитират в допълнение добива, износа и приходите на страната. Производството може да падне под 500 хиляди барела на ден през 2020 година ", предизвестява Танър.

Данни на ОПЕК демонстрират, че през юни добивът на " черно злато " се е свил с 16 хиляди барела дневно спрямо май до равнище от 734 хиляди барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР