Венеция. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети българската изложба на 58-ото Венецианско

...
Венеция. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети българската изложба на 58-ото Венецианско
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети българската изложба на 58-ото биенале на изкуствата във Венеция

Венеция. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети българската галерия на 58-ото Венецианско биенале – най-голямата международна сцена за модерно изкуство. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Проектът „ Как живеем “ сплотява творбите на Рада Букова и Лазар Лютаков, с куратор Вера Млечевска. Двамата създатели по забавен метод съумяват да показват нашето съвремие, като съпоставят визията за вековните обичаи на занаятите и всеобщата индустриална продукция на еднотипни и налични произведения, които завладяват виталната ни среда през днешния ден.
Яра Бубнова, комисар на изложбата и шеф на Националната художествена изложба, показа на вицепрезидента Йотова изложбата, която е прегледана от десетки хиляди гости и ценители на изкуството.
Тази година България се завърна на биеналето за първи път след 2011 година Първото присъединяване на българската страна е през 1912 година
Изложбата може да бъде прегледана до 24 ноември в постройката Палацо Джустиниан Лолин, издигната през XVII век, във Венеция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР