Венеция. Туризмът може да допринесе за растежа на световната икономика,

...
Венеция. Туризмът може да допринесе за растежа на световната икономика,
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова на откриването на инициативата „ЕС-Китай-2018“ във Венеция: Туризмът е двигател за просперитет

Венеция. Туризмът може да способства за растежа на международната стопанска система, тъй като е водещ фактор за резистентност. Традиционно той е един от най-важните мотори на благосъстоянието и просперитета за Европа и в последните десетилетия се развива с ускорени темпове. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при формалното разкриване на самодейността „ ЕС-Китай-2018 година, отдадена на туризма “, оповестиха от пресцентъра на министерството . Сред формалните посетители на събитието бяха Елжбиета Биенковска, европейският комисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП и други министри, политици и представители на бизнеса и неправителствени организации от Европа и Китай.
С повече от 500 милиона идващи туристи Европа се трансформира в една от водещите интернационалните туристически дестинации. Секторът е с дял от 10% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз, приходите от него надвишават 340 милиарда евро и дава 12 на 100 от европейската работна мощ, осведоми още министър Ангелкова. И разяснява, че тази самодейност съставлява още едно доказателство за ролята на туризма като лидер на връзките сред хората.
Над 10 милиона китайски туристи посещават Европа всяка година, а прогнозите са, че те ще нарастват с 5% годишно до 2023 година Считам, че самодейността ще сложи фокус върху опциите на европейския туристически пазар при подготовката на стратегическото и дълготрайно промотиране на Европа като дестинация, уточни министър Ангелкова. Тя изрази увереността си, че самодейността „ ЕС- Китай-2018 година, отдадена на туризма “ ще даде късмет да се ускори ползотворното ни съдействие.
Министърът съобщи, че България ще се ангажира да улесни взаимния разговор сред Европейски Съюз и Китай в региона на туризма и да разшири нашите взаимни начинания предвид на по-нататъшното усилване на туристическия продан и вложения освен в Европа, само че и по света. Положителни образци за ползотворно съдействие са плановете, част от известния маршрут „ Път на коприната “. Мисля, че самодейността „ ЕС-Китай-2018 година, отдадена на туризма “ е на първо място опция за съживяването му, като запазим базата на мир и съдействие, неприкритост и приобщаване, взаимно образование и взаимна полза. Силно имам вяра, че това може да бъде главен принцип на взаимните ни старания за осъществяване на неизползвания капацитет на нашето съдействие, добави още тя.
Само преди дни България пое председателството на Съвета на Европейски Съюз за първи път. Ще работим за популяризирането на Европа като водеща световна дестинация, съобщи министърът. И добави, че в това отношение ще спомагаме за възстановяване на изискванията за конкурентоспособност и вложения в туристическата промишленост, ще поддържаме и ускоряваме политическия разговор, ще търсим благоприятни условия за основаване на взаимни туристически артикули и планове и ще се насочим към цифровата промяна на бранша. По време на председателството Министерството на туризма ще провежда 6 събития, фокусирани върху разнообразни аспекти от туристическата промишленост. Първото от тях е среща на министрите с сектор туризъм, отдадена на туризма и икономическия напредък, и ще се организира след по-малко от месец, в средата на февруари.
Много позитивни са данните за китайските туристи, идващи в България. За 11-те месеца на предходната година те нарастват с 43% и надвишават 25 хиляди Общо задграничните туристи, посетили България, са над 8,4 млн., което е с 1 млн. повече от популацията й. Ръстът, които се отбелязва, е със 7,3 на 100 спрямо интервала януари-ноември година по-рано.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР