Венеция спечели одобрението да въведе такса вход от 10 евро

...
Венеция спечели одобрението да въведе такса вход от 10 евро
Коментари Харесай

Венеция въвежда такса вход за туристи от 10 евро

Венеция завоюва утвърждението да вкара такса вход от 10 евро за краткосрочните туристи, оповестява БГНЕС. Италианският бюджет за 2019 година има уговорка, която разрешава на Венеция да наложи таксата, която ще се насочи изключително към идващите за един ден туристи, които прииждат с круизни кораби. Туристите към този момент заплащат сходен " налог за кацане ", когато посещават дребните еолийски острови в Италия.

Венецианците от дълго време се оплакват, че всеобщият туризъм наводнява града, обожаван поради живописните си канали. Всяка година стотици круизни кораби идват във Венеция, което разрешава на над един милион пасажери да видят забележителностите на града.

Кметът на Венеция Луиджи Брунаро сподели, че данъкът ще генерира по този начин нужния приход за поддържане на града чист. Очаква се той да бъде избран на сред 2,50 до 5 евро на човек, само че в пиковите моменти през лятото той може да доближи 10 евро. Венеция възнамерява да има налог за сезона през тази година. Таксата ще се ползва единствено за туристите, само че не е ясно дали ще размени градския налог, който към този момент е натрапен на гостите на хотелите. Този налог акумулира към 30 млн. евро годишно, само че „ данъкът за кацане “ може да генерира почти 50 млн. евро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР