Венеция, съпротивлявай си!, скандираха хиляди участници в протестно шествие по

...
Венеция, съпротивлявай си!, скандираха хиляди участници в протестно шествие по
Коментари Харесай

Протест по улиците на Венеция заради бездействието на властите след наводненията

" Венеция, съпротивлявай си! ", скандираха хиляди участници в протестно шествие по улиците на града. Участниците в акцията са възмутени от бездействието на управляващите и потресени от серията естествени бедствия връхлетели града в последните седмици, заяви Франс прес.

В протестното шествие участваха 3000 души. Под пороен дъжд те обиколиха тесните улици на центъра. Протестът беше по апела на асоциация, нарекла се " Не на огромните кораби " и на природозащитни групи.

" Нека да спасим Венеция от огромните кораби, от плана Мойсей, от климатичните промени и от нейния кмет " - беше мотото на митинга.

Демонстранти носеха плакати против кмета на града Луиджи Бруняро. Те подлагаха на критика остро плана за отбрана на града от наводнения, наименуван Мойсей и упорстваха да му се наложи мораториум. Според протестиращите планът е старомоден, още преди да бъде задействан и към този момент не може да отговори на потребностите на града.

Според тях системата от насипи, замисляна от десетилетия, няма да може да избави града от извънредно високите приливи, които Венеция претърпя предишните седмици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР