Венеция преживява трети пореден потоп за една седмица. Тревога за

...
Венеция преживява трети пореден потоп за една седмица. Тревога за
Коментари Харесай

Тревога за наводнения в Северна Италия

Венеция претърпява трети следващ потоп за една седмица. Тревога за наводнения беше оповестена в Пиза и Флоренция.

Силните превалявания в Северна Италия не стопират. Дъждовна е и прогнозата за идващите дни.

Камбаната на площад Сан Марко бие предупредително за всички - и за 50-те хиляди поданици на Венеция, и за милионите туристи, които всяка година посещават града. От предишния вторник до момента приливът изтрива за трети път очертанията сред улици, канали и постройки. Първо беше куриозно, след това фотосите с наводнените забележителности обиколиха света, само че в този момент към този момент е досадно и прекомерно мокро.

Един милиард евро ще костват наводненията на Венеция

"Разбрахме се да се хвалим, че сме посетили Венеция по време на исторически прилив. Но ни се желае да бяхме уцелили по-суха година ", показа туристка, представена от Българска национална телевизия.

Тези, които остават, ще би трябвало да се оправят с вредите - развалена апаратура, подгизнали артикули, загуба на клиенти. Правителството отпуска незабавна помощ за търговците до 20 000 евро.

"Канехме се да отворим, само че новият прилив ни изненада неприятно. Никой не очакваше той да бъде толкоз висок ", съобщи Гуидо Фулгенци, притежател на бар.

Метър и половина. Не толкоз висок, колкото предходния, само че задоволителен, с цел да разколебае туристите, които към този момент стартират да анулират дълготрайните резервации за празниците в края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР