Венеция преживява трети пореден потоп за една седмица. Тревога за

...
Венеция преживява трети пореден потоп за една седмица. Тревога за
Коментари Харесай

Тревога за наводнения в Северна Италия

Венеция претърпява трети следващ потоп за една седмица. Тревога за наводнения беше оповестена в Пиза и Флоренция.

Силните превалявания в Северна Италия не стопират. Дъждовна е и прогнозата за идващите дни.

Милен Атанасов с детайлности за следствията от неприятното време.

Камбаната на площад Сан Марко бие предупредително за всички - и за 50-те хиляди поданици на Венеция, и за милионите туристи, които всяка година посещават града. От предишния вторник до момента приливът изтрива за трети път очертанията сред улици, канали и постройки. Първо беше куриозно, след това фотосите с наводнените забележителности обиколиха света, само че в този момент към този момент е досадно и прекомерно мокро.
Туристка: Разбрахме се да се хвалим, че сме посетили Венеция по време на исторически прилив. Но ни се желае да бяхме уцелили по-суха година.
Тези, които остават, ще би трябвало да се оправят с вредите - развалена апаратура, подгизнали артикули, загуба на клиенти. Правителството отпуска незабавна помощ за търговците до 20 000 евро.

Гуидо Фулгенци, притежател на бар: Канехме се да отворим, само че новият прилив ни изненада неприятно. Никой не очакваше той да бъде толкоз висок.
Метър и половина. Не толкоз висок, колкото предходния, само че задоволителен, с цел да разколебае туристите, които към този момент стартират да анулират дълготрайните резервации за празниците в края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР