Венеция остава под вода - втори ден италианският град е

...
Венеция остава под вода - втори ден италианският град е
Коментари Харесай

Втори ден Венеция остава под вода - обявено е бедствено положение

Венеция остава под вода - втори ден италианският град е в плен на унищожителни наводнения. Обявено е бедствено състояние. Критичното повишаване на равнището на водите до близо 2 метра, е вследствие на проливни дъждове и стихии. Най- малко двама души са изгубили живота си. От Външно министерство предизвестяват българските жители да заобикалят засегнатите от наводненията региони в Италия.

Местните го назовават " аква алта " - явлението " висока вода ", когато равнището надвиши 1,50 м, а каналите във Венеция преляха и градът се наводни.

Обичайното за пролетта и есента повишение на морското ниво, този път обаче е съпроводено от проливни дъждове, стихии и ураганни ветрове.
- Чух по новините, че се чака повишаване на равнището на водите, само че в никакъв случай, в никакъв случай не съм предполагал, че ще стана очевидец на такова злополучие. - Аз съм от Централна Италия. И преди сме виждали наводнения, само че не и такива....
Кметът на Венеция Луиджи Бруняро разгласи бедствено състояние. " Правителството би трябвало да слуша, това е разследване от климатичните промени. Цената ще е висока ", написа Брунярo в Туитър.

Нанесени са вреди за стотици милиони евро, с които градът дълго ще се бори. Тежко наранена е историческата базилика " Сан Марко ", където се чака да има непоправими провали.

Днес равнището на придошлите води спадна до 1,60 м, само че през нощта във вторник против сряда беше близо 2 м. Магазини, учебни заведения и публични здания останаха затворени. Смята се, че причина за бедствието са климатичните промени.

В обществените мрежи най-споделяната фотография е на графит на Банкси върху стена на венецианска постройка, на която написа " Не имам вяра в световното стопляне ".

Специални платформи бяха единствения метод за напредване на локални и туристи. Освен за по-смелите - като мъж, който избра да преплува площад " Сан Марко ".
 Венеция е пред изключително състояние поради наводнение Венеция е пред изключително състояние поради наводнение
Венеция е пред изключително състояние. 80% от града са наводнени. На жителите на града е предложено при опция да не излизат на открито.
 Министерство на външните работи: Наводнения предизвикаха сериозна обстановка в доста области в Италия Министерство на външните работи: Наводнения предизвикаха сериозна обстановка в доста области в Италия
Проливни дъждове и стихии, съпроводени от мощни ветрове, тук-там със скорост до 113 км/ч, провокираха голям брой наводнения в съвсем цяла Италия. По инфо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР