Венеция монтира специални сензори - броячи, чрез които да установи

...
Венеция монтира специални сензори - броячи, чрез които да установи
Коментари Харесай

Венеция монтира броячи за туристите

Венеция инсталира специфични датчици - броячи, посредством които да откри какъв брой са туристите в един от най-натоварените сезони за града, оповестява.thelocal.it.

Системата от датчици и камери беше конфигурирана по най-оживените улици в града за интервала на карнавала, който стартира на 8 и ще продължи до 25 февруари. По това време към Венеция се стичат хиляди гости от целия свят, а местата в хотелите са резервирани от много по-рано. През тази година обаче гостите са доста по-малко от предстоящото - било поради опустошителните наводнения, предшествали тържествата, било поради опасенията от разпространяването на ковид.

този сезон междинната претовареност на хотелите е 70-процента, оповестява районният вестник Il Gazzettino, а доста от обичайните балове с маски са анулирани.

Системата за броене на туристите пробва да събере информация от кое място идват туристите, какъв брой дълго остават и да отсее от тази статистика придстигащите във Венеция ежедневно по работа.

34 камери са инсталирани в стратегически точки към забележителностите, които притеглят максимален интерес. Чрез безжичен интернет на всеки пет секунди системата изпраща данни за броя на хората на съответното място и посоката, в която се насочат. Така може да се планува и броят на хората, които биха се скупчили на несъмнено място и да се провеждат обходи, които да предотдвратят възможна навалица.

Властите твърдят, че поверителността на посетителите е обезпечена, тъй като системата не има функционалността за лицево различаване. Едновременно с това обаче тя ще взаимодейства с мобилните им телефони, с цел да узнае от кое място идват.

Напрежението сред локалните поданици и всеобщите туристи се повишава в последните години, а до момента управляващите се опитваха да контролират връзките с рестрикции и санкции, да вземем за пример за каране на колело без ръкави и подготвяне на кафе на улицата, градска такса и такса вход за ненощуващите в града гости.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР