Венеция. Круизен кораб избегна удар в последния момент, докато напускаше

Венеция. Круизен кораб избегна удар в последния момент, докато напускаше ...

The Local : Круизен кораб избегна удар в последния момент заради буря.

Венеция. Круизен кораб избегна удар в последния момент, докато напускаше пристанището на Венеция по време на буря, съобщава електронното издание The Local в италианската си редакция.
Това е поредният инцидент, който поднови исканията за въвеждане на забрана за влизане на големи кораби във венецианската лагуна. От разпространените в интернет записи се вижда как 12-палубния круизен кораб с капацитет за близо три хиляди души, се насочва опасно към сушата в разгара на силна буря, на фона на предупредителните сигнали. Произшествието се е случило при опита на капитана на плавателния съд да го изкара от пристанището на града.
"В момент, в който бурята беше най-силна… [Корабът] имаше видима трудност да маневрира и се насочваше към Сан Биаджио, придвижвайки се леко към пристанището", разказва един от очевидците.
Сблъсъкът е бил предотвратен, когато един от влекачите се изтеглил надясно, далеч от брега, правейки място за круизния кораб. Компанията-оператор описа инцидента като "заобикаляне", наложено от "извънредно и внезапно" влошило се време.
"Капитанът е имал контрол над кораба дори в условия на крайно и внезапно затруднение", се казва в изявление на компанията, в което се добавя още, че корабът е възобновил курса си към планираната дестинация.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net