Венеция е един от най-романтичните градове в света. Красив и

...
Венеция е един от най-романтичните градове в света. Красив и
Коментари Харесай

10 места, които задължително трябва да посетим във Венеция

Венеция е един от най-романтичните градове в света. Красив и елегантен, този цялостен с страсти град приканва милионните си гости със своята гостоприемност, изискан жанр и незабравима история.

Насладете се на най-приятните кътчета, които наложително през живота си би трябвало да видите.

От старинни здания, до музеи на изящните изкуства – последвайте ни на една самобитна разходка из известните и не до там известните места, на които всеки един клиент на водния град би трябвало да се наслаждения.

10. Часовниковата Кула на Сан Марко

Това е един от най-оригиналните градежите от началото на венецианската ренесансова архитектура. Часовниковата кула на маврите е една от най-известните архитектурни забележителности във Венеция, тя стои като триумфална арка, която води към основната комерсиална улица на града, антична Мерцериа.

9. Националният исторически музей

 10 места, които наложително би трябвало да посетим във Венеция

Намираща се във Фонтего деи Турчи, на Канале Гранде, тази значима научна институция е хазаин на многообразие от сбирки и огромна библиотека. Нейната задача включва проучвания и мониторинг на Венецианската лагуна и нейните фауна.

8. Музеят на дантелата, остров Бурано

Изложбата на първия етаж на музея документира изкуството на дантелата във Венеция от 16-ти до 20-ти век с над двеста редки и скъпи образеца. След присъединението му към кръга от цивилен музеи на Венеция през 1995 година, през днешния ден това музейно пространство демонстрира освен дантела със забележителна стойност, а също по този начин предлага опция да наблюдавате работния развой по разработване на съвършена дантела.

7. Музеят на стъклото, остров Мурано

 10 места, които наложително би трябвало да посетим във Венеция

Музеят се намира в Палазо Джустиниани (Giustiniani), а сбирките му са подредени в последователен ред в допълнение към археологическия раздел. На мецанина може да разгледате забележителни римски артефакти от 1-ви и 3-ти век прочие Хр. В музея се обитава най-голямата историческа сбирка от муранско стъкло, с значими творби, направени сред 15-ти и 20-ти век, в това число световноизвестни шедьоври.

6. Музеят Палацо Мочениго

Дворецът е огромна постройка в готически жанр. Той е възобновен при започване на 17-ти век. През този интервал е бил резиденция на Сан Стае, клон на фамилията Мончениго, една от най-важните венециански семейства. Седем от членовете на фамилията са били дожи във Венеция. В музея се обитават тъкани и дрехи от минали столетия. През 2013 година музеят е напълно реновиран и уголемен, като е добавено ново крило, отдадено на парфюмите.

5. Ка’Рецонико

 10 места, които наложително би трябвало да посетим във Венеция

Музеят Ка’Рецонико е отдаден на венецианския интервал от 18 век. Дворецът е закупен от фамилия Рецонико, откакто обеднялото семейство Бон се наложило да го продаде. Музеят е отворен за посещаване през 25 април 1936 година Без подозрение той предлага на своите гости разнородни скъпи предмети. Венеция през 18 век – ера на лукс, разточителство и крах, само че несъмнено един от най-оживените и плодородни интервали за актуалното изкуство в Европа.

4. Библиотеката Марчана

Библиотеката е ренесансова постройка във Венеция, ситуирана на площад Сан Марко. В нея се обитават най-ранните, оживели до наши дни ръкописи и една от най-големите сбирки на типичен текстове в света. Не би трябвало да се бърка с държавния списък на Република Венеция, който е разпилян в разнообразни елементи на града.

3. Археологическият музей

 10 места, които наложително би трябвало да посетим във Венеция

Националният археологически музей е основан през 1523 година от кардинал Доменико Гримани. Този музей има огромна сбирка от гръцки и римски статуи, керамика, монети и камъни, датиращи от 1 век прочие Хр. Някои от археологическите сбирки от музея Корер (виж т. 2) също са настанени тук.

2. Музеят Корер

Музеят Корер е наследен на град Венеция през 1830 година от Теодоро Корер. Член на обичайно венецианско семейство, Корер е бил подробен и буен колекционер. Той посвещава огромна част от живота си на събирането на творби на изкуството и документи или обособени обекти, които отразяват историята на Венеция. Музеят се намира в сърцето на града и предлага на туристите да се насладят на голям брой от картини и невероятна архитектура.

1. Дворецът на дожите

 10 места, които наложително би трябвало да посетим във Венеция

Дворецът на дожите е издигнат в готически жанр, ситуиран на брега на венецианската Лагуна. Някога е бил резиденция на дожите и център на венецианската администрация, през днешния ден е дестинация номер едно за туристите на града. Със спиращата си дъха архитектура, дворецът засвидетелства за славната история на Република Венеция.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР