Венецианската комисия ще изготви спешно становище по проекта на ГЕРБ

...
Венецианската комисия ще изготви спешно становище по проекта на ГЕРБ
Коментари Харесай

Венецианската комисия ще даде становище по проекта на ГЕРБ за нова Конституция

Венецианската комисия ще изготви незабавно мнение по плана на ГЕРБ за нова Конституция в частта за правосъдната система. То ще бъде готово доникъде на ноември, с цел да може по-късно да се разисква предлагането в Народното събрание. Това излиза наяве от писмо от ръководителя на Венецианската комисия Джани Букикио, получено в отговор на писмо от страна на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева по плана за нова Конституция. То бе представено от Десислава Атанасова от ГЕРБ, която оглави създадената по-рано през днешния ден в Народното събрание краткотрайна комисия по измененията в главния закон на страната. 

Мисията на докладчиците на Венецианската комисия в България ще бъде сменена от видеоконферентни връзки. Комисията напълно се ангажира да подкрепи страната ни. 

" Приех да съм ръководител на краткотрайната комисия с ясното схващане за отговорността, която ще нося и рецензиите, които ще следват. Парламентарната комисия няма функционалност на Велико национално заседание, тя не може да трансформира Конституцията, а е основана за да разиска оптимално транспарантно и експертно всички оферти ", подчерта Атанасова. 

Тя заявява, че ще предложения конституционалисти и специалисти да се включат в работата й.  " Ще поканя всички неправителствени организации на спор по отношение на измененията в частта правосъдна система, което ще е отговор на констатациите в Доклада за върховенството на правото. Ще поканя всички извънпарламентарни партии и сдружения за замяна на отзиви и мнения. Доказала съм, че съм диалогичен човек, желая да изслушам другите причини, да слушам, а не просто да чувам особеното мнение ", сподели още Десислава Атанасова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР