Венецианската комисия прие очакваните препоръки към България за разследването на

...
Венецианската комисия прие очакваните препоръки към България за разследването на
Коментари Харесай

Венецианската комисия: Прокуратурата на България е с пирамидална структура

Венецианската комисия одобри предстоящите рекомендации към България за следствието на основния прокурор и промяна в правосъдната система, съобщи Българска национална телевизия.

В изказване на комисията се акцентира, че препоръчаните законови промени, които регламентират провеждането на следствия и отстраняването на тримата огромни в правосъдната власт, са рискови.

Приветстват се напъните и решимостта на българските управляващи за следствие на основния прокурор, само че се насочва предизвестие, че има риск с по този начин препоръчаните промени да не бъдат реализирани оповестените цели.

Сред претекстовете на комисията се отбелязва, че прокуратурата в България е с пирамидална конструкция. Препоръчва се вид, в който разнообразни членове на Висш съдебен съвет, отвън прокурорската гилдия, да могат да дават оферти за следствие на основния прокурор.

Отбелязва се, че не е нужно предложенията да засягат двамата ръководители на висши съдилища.

От министерството на правораздаването оповестиха, че на следващия ден сутринта в 9:00 ч. ще има изключително съвещание на Министерския съвет, на което ще бъдат разисквани промени в Наказателно-процесуален кодекс.
Припомняме, през февруари 2017 година за представител на България във Венецианската комисия бе избран експремиерът Филип Димитров.Преди него страната ни е представлявана от проф. Александър Джеров - някогашен зам.-председател на Народното събрание, от някогашния депутат и правосъден министър Васил Гоцев, някогашният парламентарен арбитър Тодор Тодоров, някогашният ръководител на Конституционния съд проф. Евгени Танчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР